UTF-8; Pure HTML 4.01; CSS 3;
agent03b.shtml 17.00.000
Zmiany: 19.01.2015
Wstęp | | How To | | Słownik | | Menu | | "Sznurki" ]

Przykład wykorzystania Agenta w więcej niż jednym miejscu

Powiedzmy, że masz jedną skrzynkę POP i używasz Agenta zarówno w pracy, jak i w domu. Ponieważ masz tylko jeden adres odbierasz pocztę osobistą i służbową z tej samej skrzynki POP i możesz odbierać oba rodzaje poczty w obu miejscach każdego dnia tygodnia. Chciałbyś odbierać pocztę służbową w pracy i osobistą w domu. Najpierw "zaptaszkuj" opcje "Leave on Server" (Pozostaw na serwerze) i "Until retrieved at both my sites" (Dopóki odbiorę w obu miejscach) na zakładce "Checking Mail" (Sprawdzanie poczty) w oknie dialogowym "Inbound Email" (Poczta przychodząca) (menu "Options" (Opcje)). W ten sposób będziesz odbierał swoje wiadomości służbowe i osobiste zarówno w pracy, jak i w domu, a Agent będzie automatycznie usuwał je z serwera, gdy zostaną odebrane w obu miejscach.

Teraz powiedz Agentowi by selektywnie pobierał określone wiadomości w jednym miejscu, lecz nie w innych. Na przykład, powiedzmy, że odbierasz informator związany z twoją pracą i nie jesteś zainteresowany odbieraniem go w domu. W kopii Agenta w pracy tworzysz śledzący filtr Email, który odbiera wiadomości umieszczając je w wybranym przez ciebie folderze, a następnie usuwający wiadomości z serwera. (Uzyskasz to "ptaszkując" nową opcję "Do not leave on server" (Nie zostawiaj na serwerze).) W kopii Agenta w domu tworzysz "zabijający" filtr Email na te same wiadomości (używając odpowiednich pól do rozpoznania wiadomości), ustawiając polecenie "delete" (kasuj) jako czynność filtra. Upewniej się, że nie "zaptaszkowałeś" "Do not leave on server" (Nie zostawiaj na serwerze), w przeciwnym wypadku nigdy nie odbierzesz wiadomości w pracy, jeśli wcześniej zobaczysz ją w domu. Postępuj w podobny sposób dla innych Emaili... osobistych lub służbowych... aż uzyskasz równowagę między tym, co odbierasz w pracy, a tym co odbierasz w domu.


Wstęp | | How To | | Słownik | | Menu | | "Sznurki" ]

Copyright © Yogurt
Editor: Yogurt